Nemos äventyr.

Nemo sitter i fönstret och tittar ut. Tittar på mig. Tittar ut. Tittar på mig. Kommer närmre. Sätter sig bredvid mig och kollar på min datorskärm. Tittar på mig. Tittar på datorn. Går tillbaka till fönstret. Tittar ut. Tittar på mig. Börjar prata. Mjau mjau. 
 
Jag vill gå uuuut, sa Nemo. 
 
Jag tar på mig tjocktröja och raggsockor. Jacka och mössa. Knyter skorna. Hänger kameran runt halsen. Klär på Nemo sele och koppel. Lyfter upp Nemo. Går ut. Går till baksidan och sätter ned honom. Knäpper en handfull foton. 
 
Det är ganska kallt, säger Nemo. Jag vill nog inte vara ute, säger Nemo.
 
Men du ville ju gå ut, säger jag. 
 
Kallt om tassarna, säger Nemo. Jeettekallt om tassarna, säger Nemo.
 
Det är inte så att du är feg då? Säger jag. 
 
Nehe du! Feg, det är jag inte! Säger Nemo.
 
Vi går ett par meter. Det hörs ett prasslande när ett löv ramlar ned i buskaget.
 
Okej! Okej! Okej! Jag är feg! Nu går vi in! Genast! På en gång! Jag erkänner! Jag erkänner! Jag är feg, säger Nemo.
 
Lyfter upp Nemo som väljer att ligga som en mjuk teddybjörn i famnen och titta med stora ögon på omgivningen. Samtidigt som han krampaktigt håller fast i min hand.
 
Hela tre minuter blev dagens promenad. Nemo är en stolt man. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julaftons natt.

Klockan har passerat midnatt och det är nu officiellt julafton. Jag har firat minijul hos pappa och fått alldeles genialiskt perfekta julklappar. Bland annat fyra parfymer av mitt absoluta favoritmärke - Clean. Jag har numera fem olika dofter från detta märke. Och mitt badrumsskåp är överfyllt av parfymer (Vilken tur att jag bor själv, alla mina prylar hade inte fått plats i ett rum). Jag fick även en väldigt snygg, akustisk gitarr. Inte för att jag kan spela. Eller stämma den heller för den delen. Men, som den facebookanvändare utan liv jag är har jag förhoppningsvis ordnat lite stämning på strängarna. Nån gång i framtiden i alla fall. Så nu ska jag bli asgrym på gitarr, bli världskändis och starta en egen orkester. De Tondövas Orkester. Jag har faktiskt redan tre gitarrister och en på triangel. 
 
Nog om det. 
 
Jag borde egentligen sova, men tack vare julmustens ondskefulla sätt att provocera fram halsbränna ligger jag i stället vaken och funderar på andra saker. Bland annat seriekopplingar i adventsljusstakar. (Jag menar, vem funderar inte på sådant?). Jag har äntligen förstått varför det var så nödvändigt att tragla sig igenom all jäkla fysik på högstadiet. Annars hade jag ju inte kunnat fylla min hjärna med nödvändig kunskap som jag redan vet om, om varför det fungerar att släcka en adventsljusstake genom att skruva på en av lamporna. 
 
Men med tanke på hur hemskt tråkigt det var att sitta och läsa igenom alla teoripapper om detta fenomen, väljer jag att bespara er den kunskapen. Det var rätt kul att koppla ihop lampor hit och dit, men att läsa om det; nej tack. Jag är ingen fysiker helt enkelt. 
 
Egentligen skulle jag inte fylla detta inlägg med tankar om lampor, seriekopplingar och min fysiska oförmåga att spela gitarr. Jag skulle egentligen bara önska God Jul utan att behöva skriva ut det på facebook som 98% av mina facebookvänner. Så därför avslutar jag här med (Nej, halsbrännan har fortfarande inte lämnat mig men det är väl mitt straff som hinkat två liter julmust ikväll) detta inlägg. God Jul, god natt och god morgon (Med tanke på att majoriteten inte lär läsa det här nu i natt). 
 
Drama och Nemo hälsar också. Bah så ni vet. 
 

Arg. Arg. Arg.

Förbannad är vad jag är. Sur, grinig, tjurig, arg, ilsk. 

På vad? På Länstrafiken. Dessa genialiska fabulösa gröna jätte-larver till bussar som transporterar oss körkortslösa människor dit vi ska. "Åk mer kommunalt" säger folk för att man ska bli mer miljömedveten. Ta cykeln. Ta bussen. Eller kanske gå? 
 
Ja, absolut! Jag är glatt bussåkande människa. Bussar är skitbra. Var skitbra. Fram till den 9 December. Då blev de ganska dåliga. Faktiskt. Aldrig varit mer låst eller beroende av bil/skjuts förut. Vad hände? Vem ska jag gnälla till? Nej men, jag gnäller nog lite här. 
 
Förr förstår ni. Innan den kollektivtrafikens undergång. Då var det bra. Då fanns det fortfarande möjlighet att åka till stallet, om än att det tog en timme med bussen och krävdes 45 min promenad enkelväg för att ta sig dit, och likadant för att ta sig hem. Jag kunde också ta bussen till pappa om jag så ville. Han som bor i den lilla byn Forssjö utanför Katrineholm. Snabbt och enkelt eftersom bussen ändå gick igenom det lilla samhället. Jag kunde också ta mig till och från skolan ordentligt på morgonen, behövde jag åka hem på morgonen så gick det så bra så eftersom bussen som släpper av alla elever ändå åker tillbaka till Nyköping och därför helt enkelt ändrar text till "Nyköping". Samma sak på eftermiddagen, man kunde ta bussen till skolan vid 16 för då skulle den ändå till skolan. Från Nyköping. Och behövde man stanna en stund när skolan slutat, t.ex för att göra omprov. Ja men det gick finnemang för då gick det en buss vid 17.08 som man kunde ta från skolan. Perfekt, alla nöjda och glada!

Men se, då blev det plötsligt den 9 December. Då ändrades allt. 
 
Nu går det inte längre någon buss förbi stallet. Eller jo, det gör det. Men jag måste först åka till Katrineholm, byta buss och åka tillbaka igen. De snabbaste bussarna tar ynka 2 timmar (!) att ta sig till stallet. Det tar alltså längre tid än att åka buss till Eskilstuna. Och ska man till pappa, ja men varsågod. Åk till Katrineholm och byt buss, för vi ställer in alla bussar som går från Nyköping till Katrineholm via Forssjö. Perfekt va? Alldeles utomordentligt UTMÄRKT!
 
Som pricken över i. Grädden på moset. Ketchup på korven eller hamburgaren på brödet. Så redigerar vi lite med bussarna till och från skolan också. Så att man blir ännu mer låst, för jag menar. Det är ändå så lätt att ta sig ifrån en skola som ligger mitt ute i ingenstans? Speciellt med sån UTOMORDENTLIG BUSSTRAFIK!
 
Först gör vi så, att vi TAR BORT 17.08 bussen helt, så att ingen behöver göra omprov. Det kanske pushar folk till att inte missa prov, eller göra bättre ifrån sig på lektionerna? Och så tar vi bort bussen som går från skolan 08.15, så att man bara tar sig dit. Och så tar vi bort den som går till skolan kl 16, så att man bara tar sig hem. Och en liten detalj till - vi tar bort extrabussen som går måndag förmiddag och fredag eftermiddag. Så att alla får åka på samma buss. För det funkar så bra att åka med en buss som är så full av elever att flera får stå. Och att det är så trångt i gångarna eftersom man måste klämma in fem hundar och en miljon elevers packning att det vid en olycka skulle bli fysiskt omöjligt att ta sig ur bussen. Och för den delen ett jävla plockepinn att ta sig ur bussen vid en vanlig avstigning (Tur att alla allt som oftast ska av på samma ställe!!).
 
Ja men. Det är ju PERFEKT. Vilken UTOMORDENTLIGT bra plan. Det kör vi på. Helt klart. Alla blir såå nöjda!
 
 
Btw. Såg mig i spegeln och insåg att jag ser ut som en mentalpatient. Sliten? Inte alls.
Inser också att det passar rätt bra till min ilska på Länstrafiken. Kanske ska hota med lite galenhet?
 

Det här med pepparkakor...

Jag förundras över människor. Människor är ett fascinerande släkte, men ibland undrar jag om det trots allt inte hade varit bättre att vara katt. 
 
När människor lär sig att vara källkritiska ska jag dansa naken på Hötorget i Stockholm. Under hela ens teknikbaserade liv har man fått höra saker som att "bara för att det står på wikipedia är det inte sant". Och det är ju sant, för allt som står på wikipedia är inte satt. Något som är ännu mindre sant är de där förbannade nyhetsblaskorna. När ska folk fatta att allt som skrivs på dessa inte är sant? Det som skrivs i nyheterna är ofta lika överdrivna som när mamma säger att det "bara tar två minuter" att handla. Lär er vara källkritiska gott folk! Ta inte allt så jävla ordagrant hela tiden, för ofta visar det sig ju att det var en helt annan historia bakom än vad blaskorna fått det att framstå. 
 
Som detta med pepparkakorna.
 
Hur var det nu?
 
TRADITIONERNA FÖRSVINNER! JAG HAR ALLTID ÄLSKAT PEPPARKAKOR OCH VILL VARA DET VARJE ÅR I ALLA LUCIATÅG MEN NU FÅR JAG INTE DET FÖR DET ÄR RASISTISKT FÖR SVERIGE ÄR HELT SKEVT MED SITT JÄVLA SYSTEM. JAG TÄNKER MINSANN SÄGA OCH VARA OCH ÄTA PEPPARKAKOR PRECIS SÅ MYCKET JAG VILL ÄVEN FAST DET ÄR FÖRBJUDET!!
 

Vänta va? Pepparkakor.. Förbjudet? Traditioner... Försvunna? 
 
Fråga ett:
Hur många traditioner har försvunnit?
Svar: Inga egentligen. Några skolor har valt att inte ha skolavslutning i kyrkan, MEN INTE ALLA. Nej nej. Några. Hur många anser att Sverige kommer gå under på grund av detta? Många. För jävla många. Chilla polarn, skolavslutningen är max två timmar lång och FÖRMODLIGEN SÅ FÅR DU HA DEN I EN KYRKA I ALLA FALL.
 
Ska jag tillägga en sak till? 
Under hela min högstadieperiod hade jag inte avslutning i kyrkan en enda gång. Nepp! Inte hade vi lucia i kyrkan heller. Och det var ingen som tänkte på det som att traditionerna försvinner? För traditionen var att ha den i skolans AULA. Som är akustiskt utpassad för de ändamål en skolavslutning eller lucia har. 
 
Fråga två, detta med pepparkakorna.
Har du kollat upp källan noga nu? Eller har du läst någon status på facebook, en av miljoner överdrivna artiklar på aftonbladet eller har du hört det från brorsans kusins flickväns bästa kompis lillasyster?
För historien som blossade upp allt det här, var egentligen en helt annan. Skolbarnen hade valt låtar till ett luciatåg. INGEN hade valt någon låt med pepparkakor. Därför var inga pepparkakor med i tåget. As simple as that. 
 
Tror aldrig folk gillat pepparkakor så mycket som i år. Tror att mataffärerna och leksaksaffärerna är glada i alla fall, för efterfrågan på pepparkaksdeg och pepparkaksdräkter har nog ökat avsevärt i år. 
 
Psst, vill ni veta en sak till?
Ät inte för mycket pepparkaksdeg, för då får ni ont i magen.
 
Tack och hej!
 
Btw, checka min awesome snögubbe, två meter lång!

Känsligt folk...?

Ramaskri. Ramaskri överallt. Nyhetsblaskorna gottar sig och svenska folket bryter ihop i vinterkylan. Julafton är
förstörd! Våra traditioner hamnar i soporna! Vad ska vi göra nu? KOMMER VI HA KVAR VÅR JULAFTON?
 
 
Bitch please. Chilla?
 
Aftonbladet berättar för allmänheten att tre sekvenser ur Tomtens verkstad är bortredigerade av Disney. Sekvenser med en totaltid på kanske 2 sekunder? 
 
SVENSKA FOLKET GRÅTER BLOD PGA KATASTROFEN SOM INTRÄFFAT!
 

Allvarligt. Nästan så man sliter sitt hår på grund av hur patetiskt känsliga alla är. Det är väl ingen nyhet att Kalle Ankas jul blir redigerad? Det är inte precis första gången det händer. Från första början var det ju inte ens färg. Något år var sekvenser från Kalle Anka och den där galna fågeln bortklippta. Askungen har blivit klippt. Ja, säg något som INTE blivit klippt eller redigerat? 
 
Jag trodde att Julafton var en högtid där folk samlas och äter god mat, har julpyntat i sina hem, byter paket och minnen, kollar lite på TV (Kalle Anka) och har det bra. Folk trodde nästan universum skulle gå under när Arne Weise inte längre skulle tända ljuset och hälsa välkommen. Men se, det överlevde vi! Jag tror helt klart att vi överlever utan de där ögonblicken som är bortklippta i årets Kalle Anka. 
 
Eller så gör vi inte det? Detta är kanske är startskottet för domedagen den 21 December 2012. Eller?
 
Andas in, andas ut. 
 
 

Vilja räddar julen

Måste bara ge lite cred till mig själv. En liten sån där egoboost så här på kvällen. Efter att ha slitit mitt hår, bitit sönder min vänstra kind och vrålat ut lite ilska börjar äntligen slitet löna sig och julestressen lida mot sitt slut. Den värsta veckan kommer i antågande; mycket ska göras i skolan. Mycket. Men sedan är det slut. Då är det nog! Jag har slitit som ett djur med den där jävla julshowen. Frågan är om det ens märkts? En sak är i alla fall säker. Aldrig mer. Musiklistan är till 99% komplett och nu är det bara hårdträning innan showtime som gäller. Ja, och lite annat fix. Löser morgondagens gryning med att kubba som en blådåre till Cubus för att inhandla diverse viktig rekvisita innan bussen går. Men annars så. Annars börjar det mesta lösa sig. Så, med en klapp på huvudet ska jag hetsäta lite makaroner innan läggdags. I morgon börjar tufftuff-veckan. Mycket att stå i. 
 

Men. Jag är så jävla bra. Så det här klarar vi! Nu kör vi!
 

Jul, jul, strålande jul...

Julklappsköparstresshysterin börjar nå även mig. Skulle vandra mot bussen i förmiddags, för att åka på månadens hundvaktspass hemma hos mamma. Snorhalt med packad snö - och folk tamejfan överallt! Märks att det börjar dra sig mot juletider. Själv undrar jag när jag ska hinna köpa de där förbannade klapparna. Är låst på skolan till sent sent sent t.o.m onsdag. Så får väl hysterishoppa på torsdag. 
 
Just nu dödar jag tid genom att lyssna på sagan om ringen soundtracks och lukta på mitt hår. Mitt hår luktar gott. Delicious. Det är svinkallt i huset trots att jag eldar för fullt. Likadant i min lägenhet. Önskar jag hade kamin i lägenheten för de två element som existerar är totalt värdelösa. Men bitter är jag ej! 
 
 
Leppen Lej tycker att det är jättebra att jag är här, för då kan han sova jette jette nära. (Misspelling intended). 

Skitdag number one?

Jag är så trött, irriterad och allmänt förbannad just nu att jag faktiskt skiter i vad jag skriver. Att jag använder min blogg som ett plank att ragea sönder på. Jag skiter i om någon blir stött eller arg nu. För jag är så jävla TRÖTT! Min dag har varit skit, ja. Varit fast på Ökna till tio utan någon som helst anledning. Ofrivilligt. Offrat tid och energi som ingen uppskattar. Insett varför jag inte kommer passa som lärare - att folk inte dyker upp gör mig redigt stött. Kunde varit hemma 17.45 om jag fått veta tidigare att ingen tänkt komma. I stället måste jag då vara kvar till kvällen. Pajar sedan ögat, det är snökaos och jag vet inte längre om jag kommer hem över huvud taget. Skulle ni kalla det en bra dag? 
 
Inte jag.
 
Får till slut skjuts av en snäll Adrian till Tystberga så att jag kan ta en buss typ mitt i natten. Är äntligen hemma och förbannad. Vill lägga ned all verksamhet, men så fungerar inte världen. Man måste fortsätta rulla. 
 
Men lite arg kan jag vara, ett tag i alla fall. 
 
Nu har jag ont i mitt öga. Jävla snö. 

bloglovin
RSS 2.0