Löpning är underskattat!

Jag sitter här och bokstavligt talat dör av svett. Typ, smälter bort. Men, jag har en mycket god anledning till att vara "äcklig". Men jag känner mig faktiskt inte äcklig för stunden. Känner mig riktigt bra faktiskt. För anledningen till att jag smälter bort är för att precis har sprungit som en idiot i 2,5 km. Det kanske inte är så långt, men det är ett snabbt intensivpass så här på kvällen. Och vet ni vad som då slog mig? Löpning är så sjukt underskattat! 
 
Folk skyller på att "Ääääh jag har inte TID att träna!", som en anledning till att de inte rör på sig och i stället sitter och blir småfeta framför datorn i stället. Men, det tar inte tid att träna. Om man tar detta pass som exempel; enligt min RunKeeper har jag bränt 205 kcal på dessa 12 minuter som det tog för mig att springa. 12 minuter är inte ens så lång tid som gubben på pizzerian säger att din pizza är klar på ("Fämtåån minoter en kvarrt"). Okej, jag höll ett vansinigt högt tempo idag för att ha varit lat och legat av mig de senaste veckorna. Men skulle man lägga dessa 12 minuter på löpning varje dag, så skulle man antingen kunna öka tempo/distans avsevärt. Tänk om du först bara orkar springa 1 km på dessa minuter. Dvs betydligt långsammare än promenadtempo. Så skulle du efter några veckors träning säkert kunna springa 3 km på dessa 12 min. Tolv minuter är inte ens en pisskvart av ditt liv. Av ditt dygn. Latmaskar! På en halvtimme skulle du alltså kunna byta om till löpkläder. Springa en, två eller tre km. Duscha och klä på sig. En halvtimme, kan nog alla bespara. (Du kan ju alltid ta det från ditt facebooksittande?)
 
Så. Latmaskar. Rör på er! Det är bra för er. Lyssna på er inre Vladimira-röst.
För det mina vänner, ska jag göra lite oftare. För jag är awesome. That's why. 
 
Back to work me hearties, finns ingen tid att spilla på latmaskeri längre! Jag själv överlåter latmaskeriet till mina katter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0