Konsten att åka buss

Det är ett ganska intressant fenomen det där. Bussresor alltså. Speciellt vad gällande påstigningar vid stora busstationer. Jösses säger jag bara! Jösses! Det verkar särskilt förekommande bland Katrineholmare dessutom. Denna extremvariant av påstigning på buss.

Det finns de bussresenärer som är i god tid och väntar 20 minuter innan avgång. Har en bra plats och tänker väl kanske att "Jag är här i god tid och kommer få en bra plats på bussen". Dream on. För sedan kommer elefanthjorden som man undrar vart i helvete de kom ifrån egentligen? Plötsligt är de bara där. Jag är en sådan som väntar 20 minuter innan avgång, och det är likadant varje gång. Man står där och tittar på, kanske pratar med, några blivande medresenärer som står lite utspritt på hållplatsen. Några lyssnar på musik, andra fryser, den tredje pratar med den fjärde och den femte betraktar de tidigare nämnda. Man tänker att idag är det inte så många som ska med Katrineholmsbussen, vilken lugn påstigning det kommer att bli! Chill!
Nu är det så här att Eskilstuna-bussen avgår fem minuter innan Katrineholmsbussen. Från samma hållplats. Eskilstunaresenärerna chillar galet under deras påstigning, någon kommer springande lite sent, när alla klivit på avgår bussen lugnt och smidigt.

Då:

BAAAAAAAM!
Folk överallt! De kommer från ingenstans! Där står man på en alldeles utmärkt plats, när det på en sekund myllrar av människor som knuffas och har sig. Folk smiter in från sidorna och ställer sig så nära trottoarkanten som möjligt för att hamna först, de pressar sig in mellan folk, trycker på bakifrån.. Hjälp! Och där står man mitt i allting! Tur att man inte har klaustrofobi eller social fobi, för annars hade det varit Pang! Död! Hjärtattack!.. Och ilfart till sjukhuset.

Och detta sker alltså fem minuter innan bussen ens SYNTS TILL? Wtf? What's up with people? Det finns platser lediga i hela bussen, alla kommer få plats. Och det är inte så att bussen avgår snabbare heller. Det blir ju bara trångt och jävligt. Alla trängs i en hög och pressar sig så nära kanten som möjligt för att se till att komma först, så bussen kör nästan på dom när den svänger in. Det struntar folk i, för de ska ju komma först. Sedan ska dörren öppnas, och folk får svårt att backa undan för dels så vill de inte ge upp sin plats till någon annan och dels så TRYCKER DEN JÄVLA FOLKHORDEN PÅ BAKIFRÅN!!. Stackaren som kämpat sig längst fram får bussdörren i huvudet och kommer ändå inte in först.

Så, detta bussfenomen. Det händer varenda gång. Varför? Är folk så desperata efter att få en särskild plats? Eller att komma på bussen så fort som möjligt? Hm. Fattar inte grejen riktigt. Åh, btw. Vad händer då med dessa 20min-i-tid-väntare? De kommer på sist förstås. Ja, förutom jag då - för jag är awesome.

Kommentarer
Postat av: Skalbaggen

Så jävla klockrent!

2012-03-03 @ 20:30:22
URL: http://emilyk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0